vineri, 26 martie 2010

ORA PAMANTULUI

Cea de-a treia ediţie a evenimentului Ora Pământului, organizată de Rotaract Club Oradea, in parteneriat cu Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei si Garda de Mediu Bihor, va avea loc sâmbătă 27 Martie 2010 începând cu ora 20:30 in fata Teatrului de Stat Oradea.
"Earth Hour" este un eveniment global menit sa atragă atenţia cu privire la schimbările climatice şi degradarea mediului înconjurator.
Oradea se alătură celor 28 de oraşe din Romania care s-au înscris anul acesta în campania mondială numită sugestiv "Earth Hour" - Ora Pământului. In toate aceste oraşe se va stinge iluminatul arhitectural al unor clădiri publice în intervalul orelor 20:30 - 21:30. In Oradea, singura instituţie publică care a fost de acord să stingă lumina este Teatrul de Stat, în faţa căruia, membri unor organizaţii nonguvernamentale precum şi simpli trecători interesaţi, vor aprinde în mod simbolic lumânări ecologice.
In anul 2009, aproape un miliard de oameni din 4100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile.
Anul trecut in Romania, aproximativ 2 milioane de români au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National, iar 15 oraşe (printre care şi Oradea) au susţinut şi promovat această campanie, în calitate de Orase Oficiale Earth Hour.

Niciun comentariu: