duminică, 30 noiembrie 2008

300 de dolari pentru uciderea unui pastor

Potrivit mai multor surse, militanţii hinduşi din statul Orissa oferă plată în bani, îmbrăcăminte sau în lucruri de primă necesitate celor care reuşesc să ucidă creştini, să le distrugă bunurile sau să le ardă bisericile până la temelii. O răsplată de aproximativ 300 de dolari este promisă celor care ucid un pastor. Femeile sunt recrutate de asemenea de către militanţi şi sunt antrenate în locaţii secrete în mânuirea săbiilor şi a bastoanelor pentru a ataca credincioşii. Ministerul de Interne a solicitat crearea unei divizii poliţieneşti speciale pentru a-i proteja pe cei care se află sub ameninţarea violenţei.

“Rugaţi-l pe Dumnezeu să zădărnicească încercările celor care caută să facă rău creştinilor din Orissa şi să-i intimideze. Rugaţi-vă ca creştinii din India să rămână statornici în credinţă, în timp ce îl slujesc pe Cristos în medii ostile şi primejdioase.”

Traducere de Amalia Poatca
Sursa: The Voice of the Martyrs

vineri, 28 noiembrie 2008

Biserici distruse în nordul Nigeriei

Două biserici au fost distruse într-un răstimp de câteva zile în nordul oraşului nigerian Yelwa, statul Bauchi, potrivit unei ştiri din 20 noiembrie a Christian Solidarity Worldwide. În data de 16 noiembrie, fundaţia clădirii Church of Christ a fost demolată de musulmanii din partea locului. Deşi ulterior autorităţile au pus pază la clădire, o altă biserică, la doar doi kilometri distanţă, a fost arsă până la temelii în 18 noiembrie.
“Rugaţi-vă ca creştinii nigerieni din Yelwa să continue să se adune împreună în ciuda ostilităţilor (Evrei 10:23-25). Rugaţi-l pe Dumnezeu să lucreze în vieţile celor care persecută credincioşii din nordul Nigeriei.”

joi, 27 noiembrie 2008

ATUNCI CÂND SIMPLITATEA DEVINE COMPLEXITATE

"Psalmul este liniştea sufletelor, răsplătitorul păcii, potolitorul gălăgiei şi al valurilor gândurilor. El face să slăbească mânia sufletului şi înfrânează pornirea către patimi; este tovarăşul prieteniei, apropierea celor care stau departe, ca unul care împacă pe cei ce-şi poartă vrăjmăşie. Căci cine, oare, mai poate fi socotit vrăjmaş al altuia, atunci când îşi uneşte glasul la un loc cu el, pentru a da laolaltă laudă lui Dumnezeu?"

(Sf. Vasile cel Mare)

Uneori lucrurile familiare ni se par simple, deşi prin structura lor ele devin complexe. Simplitatea este reprezentată ca fiind lipsită de formalitate, un comportament simplu, sau mai poate fi însuşirea unei persoane de a se purta natural, liber, fisesc, şi de a lua lucrurile în acelaşi sens. Pe de altă parte complexitatea este o unitate formată din mai multe elemente, este un sistem care întruneşte în sine mai multe laturi.
Lucrurile simple, de cele mai multe ori ni se par lipsite de complexitate şi le tratăm ca atare. Pornind de la această idée, aş dori să privim Psalmul 23 prin prisma complexităţii lui. Citind acest Psalm, am văzut că reprezintă o solidaritate în mesaj şi idei. Cu cât l-am studiat mai mult, mi-am dat seama de cât de cuprinzător este. Aici sunt înşiruite mai multe aşteptări pe care omul le are de la Dumnezeu: călăuzirea, ocrotirea, purtarea de grijă a Lui; lucruri fără de care existenţa lui ar putea fi greu de suportat. Tocmai de aceea acest psalm ar putea fi rugăciunea noastră de pocăinţă şi a tuturor celor care strigă şi aşteaptă ca strigarea lor să nu fie în zadar, cu alte cuvinte, face parte din sufletului credincioşilor.
Se spune că acest Psalm este echivalentul lui Ioan 3:16, din Noul Testament. Este îndrăgit pentru că este scurt, dinamic şi uşor de memorat. Acest Psalm vorbeşte despre o relaţie personală cu Dumnezeu, pe care, fiecare credincios doreşte să o aibă. Este un psalm foarte personal, pentru ca vorbeşte despre relaţia mea cu Dumnezeu.
Prin însuşi structura lui, Psalmul 23 nu are nevoie de anumite elemente “decorative” pentru a ieşi în evidenţă, ceea ce-l face remarcat este însuşi simplitatea lui. Fiecare lucru este prezentat simplu, accesibil pentru oricine, dar în acelaş timp, este învăluit de acest mister al relaţiei complexe a omului cu Creatorul. Cea mai înaltă stare pe care o poate atinge credinciosul este această comuniune cu Dumnezeu.
În momente de dificultate, acest Psalm îmi aminteşte cât de esenţial este Cristos pentru viaţa mea. Chiar şi atunci când “…trec prin valea umbrei morţii!”, eu sunt încredinţat ca: “Nu voi duce lipsă de nimic…”, pentru că doar El mă poate, “conduce spre păşuni verzi; …la ape de odihnă…; îmi înviorează sufletul!”. Toate aceste lucruri le am “…din pricina Numelui Sau”. Acest lucru confirmă faptul că, crezând în intervenţia divină “…fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele!”.Mulţumirea sufletească intensă şi deplină se găseşte aşadar în această încredere neclintită în “Numele Lui”.
Viaţa noastră este marcată de experienţele pe care le avem cu Dumnezeu. Creştinismul nostru este dat de soluţiile pe care le primim din partea lui Dumnezeu la problemele noastre şi de modul în care le aplicăm la trăirea de fiecare zi. Felul în care ne trăim viaţa arată credinţa pe care o avem, iar Psalmul 23 ne ajută la aceasta. Cineva spunea că Psalmul acesta este atât de important încât ar putea fi considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii, pentru că are putere să ne schimbe viaţa; să fii numit copilul lui Dumnezeu este întradevăr cea mai mare minune din univers.

miercuri, 26 noiembrie 2008

Joy, Joy, Joy


Te Deum Adoramus Philharmonia împreună cu corul de copii Fiat Lux, corul de clopoţei Katarsis şi având ca solişti pe soprana Luiza Fatyol, tenorii Cristian Mogoşan şi Samuel Druhora cu baritonul Florin Estefan, sub bagheta dirijorului Flaviu Filip, ne invită să sărbătorim adevarata semnificaţie a Crăciunului în acest an, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, pe data de 20 Decembrie, 2008 şi în Sala de concerte a Filarmonicii de Stat Banatul din Timişoara în 22 Decembrie, 2008, de la orele 19:00.

Această bucurie a naşterii lui Isus este esenţa mesajului transmis de cantata ,,Joy, Joy, Joy” scrisă de Deborah Craig-Clarr şi David T. Clydesdale, prin care Te Deum Adoramus Philharmonia doreşte să transmită o frântură din bogăţia resurselor aflate în Hristos, a unicitaţii celui mai sublim moment al anului, şi nu doar atât, această interpretare se vrea a fi o proclamare a adevăratului Crăciun în inimile tuturor.

marți, 25 noiembrie 2008

Şi totuşi iubesc...

Aş vrea să iubesc marea, dar marea nu iubeşte. Aş vrea să iubesc pământul, dar pământul e rece şi plin de întuneric. Aş vrea să iubesc oamenii, dar oamenii sunt schimbători... Aş vrea să te iubesc pe tine, dar nu ştiu dacă mă iubeşti. Dar totuşi am să iubesc tot ce e mai bun din mare, pământ şi oameni. Iar din tine am să iubesc totul, pentru că ai fost si vei rămâne marea mea iubire!!!

luni, 24 noiembrie 2008

CE BINE CĂ EŞTI


E o întâmplare a fiinţei mele
şi atunci fericirea dinlăuntrul meu
e mai puternică decât mine, decât oasele mele,
pe care mi le scrâşneşti într-o îmbraţisare
mereu dureroasă, minunată mereu.

Să stăm de vorbă, să vorbim, să spunem cuvinte
lungi, sticloase, ca nişte dălţi ce despart
fluviul rece în delta fierbinte,
ziua de noapte, bazaltul de bazalt.

Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi
tâmpla de stele, pâna când
lumea mea prelungă şi în nesfârşire
se face coloană sau altceva
mult mai înalt şi mult mai curând.

Ce bine că eşti, ce mirare că sunt!

Doua cântece diferite, lovindu-se amestecându-se,
două culori ce nu s-au văzut niciodată,
una foarte de jos, întoarsă spre pământ,
una foarte de sus, aproape ruptă
în înfrigurata, neasemuită luptă
a minunii că eşti, a-ntâmplării că sunt.

Nichita Stănescu

duminică, 23 noiembrie 2008

Misiune imposibilă?

Fundaţia OM ROMANIA organizează pe data de 6 decembrie 2008, conferinţa de misiune cu tema “MISIUNE IMPOSIBILĂ?”
Aceasta va avea loc la BISERICA PENTICOSTALĂ EMANUEL din oraşul Codlea strada Laterală, Nr. 64 din orasul Codlea. Invitatul conferinţei este pastor Sami Oprişanu, fost misionar în Ucraina.
Conferinţa va incepe la ora 10:00 şi se va încheia la ora 17:00.
Poate participa orice persoană indiferent de vârstă.
Taxa de participare: 10 RON (este inclusă masa de prânz).
Înscrierile se pot se face până la data de 2 decembrie 2008.
Informaţii: e-mail: info@ro.om.com

sursa: Brasovul Evanghelic

sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Plătiţi pentru a ucide

Extremistii hindusi ofera recompense in bani, mancare si alcool grupurilor care se angajeaza sa ucida crestini sau sa distruga locuintele acestora din statul indian Orissa.

Mai multe grupari extremiste de hindusi din India ofera recompense celor care vor ucide crestini, sustin asociatiile de voluntari din estul Indiei.

Pretul vehiculat pentru uciderea unui preot crestin este de 250 de dolari americani“,

a declarat Faiz Rahman, presedintele unei organizatii care a construit mai multe orfelinate in statul Orissa, din estul Indiei, citat de The Times.

Declaratia lui Rahman a fost confirmata de un purtator de cuvant al Consiliului Crestin din India. “Se ofera recompense pentru a ucide si pentru a distruge biserici sau proprietati crestine. Pe langa bani, li se ofera lichior strain, carne de pasare, de berbec si arme. Li se mai ofera petrol si kerosen“, a anuntat acesta.

Potrivit Bisericii Catolice din Orissa, 67 de persoane de confesiune crestina au murit numai in ultimele trei luni, in urma agresiunilor puse la cale de grupurile hinduse.

Conflictul se desfasoara dupa un plan care urmareste “alungarea” crestinismului din districtul Kandhamal, pentru fondarea Statului Hindus“, se arata intr-o scrisoare semnata de un grup de episcopi din Orissa, destinata guvernului indian.

In zona respectiva exista 36 de milioane de locuitori. 94% dintre acestia sunt hindusi, iar crestini sunt doar 2%. Primul incident grav a avut loc in 1999, cand un misionar australian si fiii sai au fost arsi de vii de catre un grup hindus.

sursa: www.ziare.com

vineri, 21 noiembrie 2008

Să aveţi pace

Toate încercările de a crea pace şi toate mişcările de pace nu au rezolvat nimic. Dorinţa după pacea adevarată rămâne. Numai Dumnezeu poate astâmpăra dorinţa noastră după pace. El vrea să ne dăruiască pacea Sa. Politicienii încearcă să creeze pacea exterioară, dar Dumnezeu îşi începe lucrarea în inima omului. Această pace este premisa pentru toate celelalte. Dumnezeu se adresează inimii şi conştiinţei noastre, pentru că acolo se află rădăcina urii şi a răului. Păcatul este cauza tuturor relelor. Noi nu-l putem îndepărta şi tocmai de aceea eşuează toate străduinţele de a crea pace. Păcatul umbreşte viaţa noastră ca un nor întunecos. Dumnezeul cel sfant nu poate vedea păcatul; trebuie sa-l judece. Dar pentru a-l scăpa pe omul păcătos de judecată, El L-a dat pe Fiul Său la moarte. Isus a murit la Golgota în locul păcătoşilor. Acolo a curs sângele care poate curată de orice păcat. Isus a făcut "pace prin sângele crucii Sale"(Coloseni 1.20).

marți, 18 noiembrie 2008

Limitarea umană

Unii oameni de ştiinţă spun că, ei l-au căutat pe Dumnezeu, dar nu l-au găsit; probabil din cauză că ştiinţa într-un anumit fel e limitată...
Un chimist poate analiza o lacrimă, şi va şti ce săruri cuprinde ea, dar nu va şti niciodată cât de mare a fost bucuria sau tristeţea care a stors acea lacrimă.
Un medic poate constata temperatura unui bolnav, dar gradul de temperatură nu-i spune cât e de grea suferinţa bolnavului. Nu avem unităţi de măsurat suferinţa, de măsurat dragostea sau ura cuiva, dorul sau scârba, curajul sau teama, gândurile bune sau rele, adoraţia, mulţumirea.
Dacă nu le putem măsura şi nu le putem pune în eprubetă, sau sub microscup, asta nu înseamnă că ele nu există, ci mai degrabă se recunoaşte lipsa noastra de mijloace de verificare, limitarea noastră.
Cam tot aşa este şi cu Dumnezeu. El există, numai că s-ar putea să nu-l fi căutat acolo unde şi aşa cum ar fi trebuit. El a zis: "Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă mă veţi căuta cu toată inima." (Ieremia 29:13).
De dorit este ca toate dorinţele noastre să se unească în una singură, în a-L căuta, a-L cunoaşte mai mult pe Dumnezeu; acesta să devină scopul primordial al vieţilor noastre; numai dacă dorim să dăm sens vieţii noastre... e decizia ta!!!

luni, 17 noiembrie 2008

Asociaţia Strigătul de la Miezul Nopţii vă oferă spre vânzare, calendare 2009, cu imagini din Israel, format 45 x 32, 13 pagini. Costul unui calendar este de 23 Ron + taxe poştale.

Faceţi un cadou minunat familiei, prietenilor sau chiar dumneavoastră înşiva! Pentru a comanda acest produs ne puteţi contacta fie prin e-mail fie prin telefon la adresa misiunii noastre. Vom prelua comenzile dumneavoastra cu bucurie!


Asociaţia Strigătul de la Miezul Nopţii,
Francisc Rudolf

Penibilii politicieni romani

  
Andrian Sirojea Mihei - deputat PNL de Constanta 
Rep.: Unde locuiti in Bucuresti? 
A.M.: Pe Calea Dorobanti. 
Rep.: La nr. 134, in apartamentul proprietate personala? 
A.M.: Da, da... 
Rep.: Si ce faceti cu suma de 25 de milioane pe care o cereti de la Parlament pentru chirie? 
A.M.: Ceea ce fac si ceilalti deputati si senatori. 
Rep.: Pai, ce fac ceilalti? In declaratie va asumati faptul ca platiti chirie. Ce faceti cu banii? 
A.M.: V-am zis ce fac cu banii aceia: ce fac si ceilalti deputati. 

Gabriel Oprea - deputat PSD de Ilfov, fost prefect al Capitalei 
Rep.: Unde locuiti in Bucuresti? 
G.O.: In Cotroceni. 
Rep.: Nu stati cu chirie in Bucuresti, nu? 
G.O.: Pai, din moment ce vezi ce locuinte am in declaratia de avere, nu stau cu chirie in Bucuresti. Din contra, mai inchiriez din locuintele pe care le am. 

Rep.: Si atunci, de ce va decontati in fiecare luna, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, suma de 25 de milioane de lei vechi pentru chirie?

G.O.: Pai, i-am primit in baza legii. Verifica bine legea. Daca am dreptate, e in ordine, daca n-am dreptate, scrie ce trebuie sa scrii.

Ioan Oltean - deputat PD de Bistrita-Nasaud 
Rep.: Stati cu chirie in Bucuresti? 
I.O.: Nu. 
Rep.: Deci aveti locuinta. In declaratia de avere aveti trei apartamente. 
I.O.: Am unde sa stau. 
Rep.: Si ce faceti atunci cu cele 25 de milioane pe care le decontati in baza unei declaratii pe proprie raspundere, de la Camera Deputatilor, pentru chirie? 
I.O.: Pai, stau cu chirie. 
Rep.: Adineauri ati spus ca nu stati cu chirie. Aveti trei apartamente. 
I.O.: Stau in chirie la... la o cunostinta. 
Rep.: Stati la o cunostinta? Si cu apartamentele ce faceti? 
I.O.: Unul e inchiriat. Restul... unul e liber de doi ani si al treilea... e tot liber. 

Bogdan Pascu - deputat PC de Ialomita 
Rep.: Aveti, conform declaratiei de avere, un apartament si o casa in Bucuresti. 
B.P.: Da, domnule, am mai multe proprietati, care e problema? 
Rep.: Si ce faceti cu ele? Le inchiriati? 
B.P.: Nu, dom'le. E treaba mea. Ce fac cu ele e treaba mea. Le-am declarat, sint proprietatile mele. 
Rep.: Dar luati bani de la Parlament, 25 de milioane lunar, pentru ca stati cu chirie. 
B.P.: Daca nu vreau sa stau la Hotel Bucuresti sau la celelalte hoteluri, pot sa stau unde vreau eu. 
Rep.: Dar nu in apartamentul dumneavoastra. In alta parte, cu chirie. 
B.P.: Nu stiu. Unde vreau eu, asta e problema mea, nu va priveste pe dumneavoastra unde stau eu. 

Mihail Lupoi - senator PNL de Dolj 
Rep.: In Bucuresti, locuiti cu chirie sau in apartamentul proprietate personala? 
M.L.: Locuiesc in apartamentul soacrei. De ce? 
Rep.: Aveti trecut in declaratia de avere un apartament pe strada Enei. 
M.L.: Ala e apartamentul tatalui meu, din 1976. 
Rep.: Si platiti chirie la soacra? 
M.L.: Nu, bineinteles ca nu. 
Rep.: Si atunci de ce ati solicitat, lunar, suma de 25 de milioane, de la Parlament? 
M.L.: Deci nu faceti cu mine anchete la telefon, m-ati inteles? La 
revedere. 

Viorel Constantinescu - deputat PSD de Buzau 
Rep.: Locuiti in Bucuresti cu chirie? 
V.C.: Nu. 
Rep.: Si atunci, cum de va decontati in fiecare luna, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, chiria? 
V.C.: La mine. 
Rep.: Pai, acei bani de la Parlament sint pentru chirie, iar dumneavoastra nu locuiti cu chirie. Locuiti in apartamentul proprietate personala, achizitionat in 2000. 
V.C.: Nu. Aceea este o garsoniera de 37 mp in care sta fata mea, care are 25 de ani si cu care nu pot locui impreuna. 
Rep.: Deci in apartamentul dumneavoastra locuieste fiica, iar dumneavoastra locuiti cu chirie. 

V.C.: Da, da, bine. 

Corneliu Ioan Dida - deputat PSD de Constanta 
Rep.: Unde locuiti in Bucuresti? 
C.D.: Bulevardul Camil Ressu 76. E singura avere imobiliara. 
Rep.: Si, atunci, de ce va decontati lunar suma de 25 de milioane? 
C.D.: Dom'le, eu am, conform legii, buletin de Constanta , mult inainte de a fi candidat la Parlament, cu vreo sapte luni. Am buletin de Constanta , domiciliul este la o cumnata a mea si dat fiind ca eu sint fumator, in scurta vreme a trebuit sa-mi inchiriez altceva, pentru ca cumnata mea are niste probleme de sanatate. 
Rep.: Conform legii, Parlamentul va plateste o suma de bani sau va asigura cazarea la un hotel in Bucuresti. 
C.D.: Eu am intrebat la Parlament cind am devenit deputat si mi s-a spus: "Daca aveti buletin de Constanta si locuiti efectiv acolo in fiecare week-end, nu e nici o problema". 

duminică, 16 noiembrie 2008

Festivalul Cântecelor de Crăciun, Bucureşti, ediţia a IV-a

Sambata, 6 decembrie, va avea loc la Bucuresti a doua zi din cadrul programului intitulat Festivalul Cantecelor de Craciun, editia a IV-a.
Invitati: grupul Noii Leviti, Andrada, Catalin Dupu, Corul Catolic, Ligia Marin, Cristina Nica, Cristi Dragomir si grup Betel.
Evenimentul are loc la cunoscuta sala ARCUB, str. Batistei 14, orele 18.
Genericul festivalului este acesta: “A fost un fiu,… Fiu de Dumnezeu”.
Intrarea este libera.
sursa: www.stiricrestine.wordpress.com

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Iubesc...

Iubind am înţeles pentru prima dată foşnetul frunzelor, iar sunetul stropilor de ploaie încă mai dăinuie în inima mea. Ma întreb, cum de m-ai ales să mi te destăinui, sa-mi zâmbeşti, şi ce te-a făcut să-mi inunzi sufletul cu prezenţa ta?
Cum de te-ai rătăcit printre muritori şi m-ai ales tocmai pe mine să fiu fericită? Inima mea căuta ceva, poate un vis; văzăndu-ţi lumina din privire, a renunţat la căutări. Am realizat că dragostea e atât de aproape încât poţi să-i simţi căldura.
Oare de ce închidem ochii când dormin, dar când visăm sau sărutăm? Pentru că cele mai frumoase lucruri nu se pot vedea cu ochiul liber. Când închid ochii te văd pe tine, şi asta mă linişteste!!!

vineri, 14 noiembrie 2008

Iubirea şi frumuseţea

Facerea lumii culminează în gradina raiului, care avea pomi frumoşi la vedere şi "buni la gustare", iar în mijlocul lor, "pomul vieţii".

Pomii erau frumoşi pentru că dădeau viaţă. Dragostea omului este legată de "pomul vieţii". Omul găseşte în pomi şi plante, o sursa de hrană, de imbrăcăminte, de adăpost, de inspiraţie. Vorba: "cine taie un pom sau smulge o floare, ucide un om", se deduce din realitatea că pomii şi florile produc oxigenul necesar vieţii omului si-i prelungesc dragostea de viaţă. Frumuseţea este un izvor de iubire, după cum iubirea este izvor de frumuseţe. Iubirea face fermecatore toate lucrurile asupra cărora se aşează. Iubirea este cea mai esenţială virtute. Prin incercarea de a o descrie n-o putem defini, caci iubirea trebuie trăita, întrucât ea este o acţiune etică. Trăirea îînalţă această virtute şi duce fiinţa omului pe o cale de glorie. De aceea, Sfânta Scriptură consideră iubirea o manifestare văzută a frumuseţii umane.
Iubirea este cheia şi unitatea de măsura a faptelor care se ridică peste lume, iar idealul omului, se concentrează în noţiunea de dragoste faţa de cel care este coroana fapturilor: omul. Sfânta Scriptură semnalează, de la început, aspectul văzut al iubirii, când zice: "Iubeşte pe tatăl tău şi pe mama ta!... " (Exod 21:12). Ceea ce reprezintă copiii ca valoare, este în mare parte opera părinţilor. Copiii sunt datori să-i respecte, să-i iubească şi niciodată nu trebuie uitat ce au facut părinţii pentru noi. De aceea, datoria noastră faţă de ei primeşte încă din Vechiul Testament caracter de lege.

joi, 13 noiembrie 2008

Conferinţa Regională Peniel - Bucureşti

Comunitatea Regională Penticostală Bucureşti şi Fundaţia Peniel vă invită la Conferinţa Regioanală de tineret "Întăreşte-ţi chemarea!".
Conferinţa va avea loc în data de 12-13 decembrie 2008, în sediul Bisericii Betel din Bucureşti (str. Munţii Gurgiului, nr. 55B, Cartier Crângaşi), şi se va adresa, în special, tinerilor din Comunitatea Regioanală Bucureşti.
Mesajele biblice vor fi expuse de către Lucian Oniga, Ioan Bochian, Emil Meştereagă, Florin Ianovici, Marius Pop, Adi Fişcă şi Rick Cunningham.
Închinarea va fi condusă de către Peniel band şi alte formaţii bucureştene.
Contribuţia pentru participare de 10lei/pers. se va achita la locul conferinţei.

miercuri, 12 noiembrie 2008

PAŞI CU DUMNEZEU

Important este să privim viaţa ca pe un dans, adică să înveţi să trăieşti în aşa fel încât să poţi spune că faci paşi de dans cu Dumnezeu în viaţă, asta este întradevăr artă.
Atunci când umbli cu Dumnezeu, El îţi face "picioarele ca ale cerbilor" şi te ajută să umbli pe înălţimile Lui. Este foarte important să ştii că Dumnezeu are ascensiuni pentru tine, care trebuie să le explorezi. Atunci când faci paşi cu Dumnezeu este esenţial să fii în ritm cu El.
Alergarea cu Dumnezeu este posibilă doar după ce ai învăţat să faci mai întâi primi paşi, urmată de umblare, abia apoi urmează alergarea. Să ştii să alergi cu Dumnezeu prin anotimpurile vieţii: să alergi prin primăvara cea plină de oportunităţi, noi începuturi, geneză; apoi prin vară - momentul protejării culturilor semănate primăvara, dar şi al adversităţilor vieţii, seceta şi arşiţa soarelui, care uneori ne pot întări; alergarea prin toamna cea plină de recolte dar şi momentul evaluarilor parţiale; apoi alergarea prin iarnă, anotimpul care-şi poate face apariţia în toate celelalte anotimpuri - iarna disperărilor, a inimilor îngheţate, regrete şi resentimente dar şi momentul darurilor, al retrospecţiei.
Ascunderea în Dumnezeu este cel mai tainic sentiment pe care-l poţi trăi. Cel mai puternic sentimentul de siguranţă este să te ştii mereu ascuns în Dumnezeu chiar şi în cea mai cruntă furtună.
Dacă alegi să umbli cu Dumnezeu, să faci paşi cu El vei şi ajunge împreună cu El!
"Spune-mi cu cine umbli, ca să-ţi spun cine eşti!"

marți, 11 noiembrie 2008

EDITURA FĂCLIA

Editura Făclia este locul unde puteţi afla biografii, carţi pentru copii, comentarii, istorie creştină, devoţionale, doctrine, evanghelizare, familie şi tineret. Toate aceste cărţi le puteţi găsi în librăriile creştine din toată ţara dar pot fi comandate şi prin scrisori, telefonic sau prin e-mail.

La începutul lunii Noiembrie, Editura Făclia oferă reducere la următoarele cărţi:

Istoria baptiştilor din Romania 1856-1989, de Alexa Popovici, 936 pag. – 60 RON
Istoria Bisericilor Baptiste din România, de Ioan Bunaciu, 691 pag. – 30 RON
Introducere în Noul Testament, de D.A. Carson & Douglas J. Moo, 877 pag. – 95 RON

duminică, 9 noiembrie 2008

VIAŢA FĂRĂ DRAGOSTE ÎŞI PIERDE SENSUL

Inteligenţa fără dragoste, te face pervers.
Justiţia
fără dragoste, te face implacabil.
Diplomaţia
fără dragoste, te face ipocrit.
Succesul
fără dragoste, te face arogant.
Bogaia
fără dragoste, te face avar.
Supunerea
fără dragoste, te face servil.
Saracia
fără dragoste, te face orgolios.
Frumuseţea
fără dragoste, te face ridicol.
Autoritatea
fără dragoste, te face tiran.
Munca
fără dragoste, te face sclav.
Simplitatea
fără dragoste, îşi pierde valoarea.
Vorbele
fără dragoste, te fac introvertit.
Legea
fără dragoste, te supune.
Politica
fără dragoste, te face egoist.
Credinţa
fără dragoste, te face fanatic.
Crucea
fără dragoste, reprezinta tortura.

"DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE". 1Ioan4:8
Viorel Bălăian

vineri, 7 noiembrie 2008

Kaka împărtăşeşte dragostea lui Dumnezeu

Fotbalistul brazilian Kaka va spune ţării sale natale despre dragostea lui Dumnezeu începând cu această toamnă, la o televiziune majoră care aparţine de Billy Graham Evangelistic Association. Kaka îşi va împărtăşi mărturia despre speranţa şi credinţa în Cristos într-o serie de programe care vor fi difuzate de Joi până Sâmbătă.

joi, 6 noiembrie 2008

Tâlhar

Doborât de ananghii, la poalele Tale
Doamne, nu mai ştiu să mă rog, nătâng.
Mă strivesc munţi de angarale;
Ce ţi-aş putea cere? Parale?
Bat cu fruntea ţărâna şi plâng.
Zac, aşa despuiat, dosădit.
Dar cozile ochilor îmi fug viclene
Şi iscodesc pe sub gene
Dincolo de roata pământului zgârcit…
Ce de avuţii ai strâns, Părinte,
Acolo, sus, în ţărmurile sfinte!
Gânduri păgâne îmi dau ghes…
Nu mă mai rog… Doamne, ai înţeles:
Cum te-aş prăda! Cucernic tâlhar,
Aş sări hoţeşte pe o fereastră
În împărăteasca Ta bazilică albastră,
Să jăfuiesc dumnezeieascul altar.
Nu mă ispitesc necuprinsele Tale taine,
Putere, slavă, minune, har,
Nici ale îngerilor aurite vestminte,
Deşi n-am haine,
Nici înţelepciunea Ta, deşi n-am minte,
Ţi-aş lăsa raiul şi stelele neatinse,
Nu-mi trebuiesc nemurirea cu vieşi nestinse,
Nu jinduiesc nimic, la nimic alt nu m-ă bucura,
Nici jilţ de aur, nici potir de mărgăritar:
Din toată holda de splendoare,
Din visteria de frumuseţi şi odoare,
Cu inima mea cutezătoare,
Doamne, numai Dragostea Ta aş fura…

Vasile Voiculescu (1951, iunie 2, Bucureşti)

miercuri, 5 noiembrie 2008

„Puterea unităţii în zilele din urmă”

Biserica Penticostală Nr. 5 din Albini, organizează sâmbătă, 8 noiembrie cu începere de la orele 17, conferinţa pentru tineret, cu tema “Puterea unităţii în zilele din urmă“. Invitat special la această întâlnire este păstorul Nelu Brie din Sibiu. Toţi cei interesaţi sunt bineveniţi.