miercuri, 25 februarie 2009

Legalizarea drogurilor, din păcate o normalitate

Tot mai multe organizaţii pledează pentru legalizarea drogurilor, de la preşedinţi de ţări, judecători, poliţişti până la oamenii de rând. Acelaşi lucru au ajuns să şi-l dorească tot mai mulţi tineri din Romania.
De curând Tom Ammiano, membru al Congresului din statul California, şi-a exprimat dorinţa legalizării drogurilor cu pretextul că acestea ar duce la ameliorarea problemelor financiare ale regiunii.
Adepţii legalizării cred că astfel vom avea taxe care vor aduce bani la buget, dar ignoră complet că această situaţie va costa societatea mult mai mult. Nimeni nu poate nega faptul că, odată legalizate drogurile, vom avea mai mulţi consumatori.
Consumul de droguri este o activitate de mare risc. Unele droguri pun direct sănătatea în pericol, atunci când sunt consumate în cantităţi mari şi una dintre caracteristicile dependenţei este cererea unei cantitaţi cât mai mari pentru a atinge starea de bine. Consumatorul de droguri devine nu numai o persoană nefericită, ci şi o problemă socială.
Medicii psihiatri spun că, de la prima utilizare a drogurilor apare anxietatea, panica şi ideaţia paranoidă. Se caută în toxicomanie un mod de a trăi, diferit de modul de a supravieţui. Toţi aceşti indivizi devin un veritabil grup social. Primele întâlniri cu drogul sunt date de curiozitate, imitaţie sau sugestie. Orice început are semnificaţia simbolică a unui act iniţiatic, o încercare de a fi ca ceilalţi. Motivaţiile profunde ale toxicomaniei sunt reprezentate prin revolta împotriva familiei, nevoia unei satisfacţii imediate, căutarea exotismului artificial, depăşirea spaţiului şi a timpului, a unei realităţi considerată insuficientă, represivă sau inacceptabilă.

sursa: mediafax

Niciun comentariu: