marți, 24 martie 2009

100 de ani de la naşterea lui Richard Wurmbrand


În 24 martie 2009 se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Richard Wurmbrand. S-a născut la Bucuresti pe 24 martie 1909 într-o familie de evrei. În tinereţe a cochetat cu ideologia comunistă, fiind închis la Doftana din acest motiv. După eliberare are parte de o convertire spectaculoasă la creştinism şi devine pastor luteran.

Datorită refuzului de a face compromisuri cu regimul comunist este arestat şi închis vreme de 14 ani, fiind deseori torturat pentru credinţa lui. A fost supranumit “Apostolul Pavel al Cortinei de Fier”, fiind un campion al ajutorării creştinilor şi bisericilor prigonite prin intermediul organizaţiei înfiinţate de el cu numele de Vocea Martirilor, având filiale în 24 de ţări. Richard Wurmbrand a fost un vorbitor excelent şi un autor extrem de prolific, cărţile sale fiind mai traduse şi mai răspândite decât ale oricărui alt autor român.

În semn de omagiu pentru ceea ce reprezintă persoana lui Richard Wurmbrand, creştinii români comemoreză centenarului naşterii sale de-a lungul întregului an 2009, an declarat “Anul Wurmbrand”.

Ştire preluată de pe wurmbrand.ro

Niciun comentariu: