marți, 17 martie 2009

Cuplurile homosexuale de danezi pot să înfieze copii

Parlamentul danez şi-a dat aprobarea, astăzi, pentru adoptarea de copii danezi sau străini de către cuplurile de homosexuali.
Proiectul de lege, depus de deputatul Simon Emil Ammitzboell, a fost adoptat cu 62 de voturi pentru, faţă de 53 împotrivă. Guvernul liberal conservator şi aliatul său parlamentar, Partidul poporului danez, de extremă-dreaptă, s-au opus. Însă liberalii le-au dat libertatea de alegere deputaţilor lor, permiţând, de exemplu, unor refractari să voteze cu opoziţia. "Este un mare pas înainte şi a mai fost doborât un obstacol ridicat în calea egalităţii între cuplurile de homosexuali şi cele de heterosexuali", a spus Ammitzboell, sperând că "într-un viitor nu prea îndepărtat, Danemarca va autoriza căsătoria homosexualilor în biserici".
Danemarca a fost prima ţară din lume care a permis căsătoriile civile între homosexuali la primării, în octombrie 1989, acordându-le aceleaşi drepturi ca heterosexualilor, excepţie făcând inseminarea artificială şi adopţia.
Ministrul conservator al justiţiei, Brian Mikkelsen, a calificat legea drept "mai mult simbolică", pentru că niciuna dintre ţările cu care cooperează agenţiile daneze de adopţie nu vor autoriza adoptarea unor copii de către cupluri de homosexuali.
Stire preluată de pe www.newsin.ro

Un comentariu:

mircea spunea...

ASA CEVA E STRIGATOR LA CER!EUROPARLAMENTARII ROMANI SI NU NUMAI AR TREBUI SA PROTESTEZE!ASA CEVA E DE NEIMAGINAT IN ROMANIA,SA-I IA DRACU DE DANEZI NEBUNI!