marți, 6 ianuarie 2009

Anul 2009, anul Wurmbrand

Ne facem datoria să proclamăm Anul 2009 ca fiind Anul Wurmbrand! Este un mic pas înspre recuperarea moştenirii spirituale a acestui om deosebit şi e o responsabilitate de onoare a creştinilor români să-i onoreze memoria în aceste vremuri.

Richard Wurmbrand a fost o persoană unică. Multe confesiuni creştine şi-ar dori să-l revendice dar nu pot. De fapt el ne aparţine nouă, tuturor, dar, asemeni proprietăţilor confiscate de comunişti, el trebuie retrocedat neamului românesc.

Deşi nu a urmărit niciodată slava personală, la câţiva ani după moarte a reuşit să eclipseze pe candidaţii concursului Mari Români organizat de TVR. Acest evreu mesianic a ajuns un adevărat rob al lui Isus Hristos după ce mai întâi a fost tovarăş cu Gheorghiu Dej şi cu Lucreţiu Pătrăşcanu. Tovărăşiile rele erau să-l coste viaţa dar, printr-o manevră divină pe care puţini o pot înţelege, a ajuns să capete adevărata viaţă, pe care nici măcar carcera şi torţionarii nu i-au mai putut-o smulge.

Asemenea înaintaşului său cu care a fost comparat, Apostolul Pavel, Wurmbrand a fost bolnav de nebunia crucii şi această nebunie l-a determinat să facă lucruri pe care niciunul dintre contemporanii săi nu au îndrăznit să le gândească măcar.

Facem apel către confesiunile, organizaţiile şi mijloacele mass media din arealul creştin românesc pentru a se alătura acestei iniţiative, întru recuperarea lui Richard Wurmbrand ca un bun nepreţuit al nostru al tuturor.

Ca prim pas în acest demers, pe 1 ianuarie 2009 vom lansa un website destinat acestui proiect care va opera la adresa de internet www.richard-wurmbrand.ro şi care îşi propune să depoziteze orice informaţie relevantă legată de persoana şi activitatea lui.

În acest sens solicităm tuturor celor care deţin articole, informaţii, imagini, documente, scrisori şi înregistrări audio sau video care nu sunt sub incidenţă de copyright comercial sau al cărui drept de reproducere poate fi obţinut, să ne contacteze pentru a găsi o cale de a le împărtăşi prin intermediul acestui site. De asemenea provocăm pe toţi cei care au avut şansa de a-l cunoaşte personal şi au colaborat cu Richard Wurmbrand să ne ofere mărturii legate de viaţa lui.

sursa: www.libertatereligioasa.ro


Niciun comentariu: