duminică, 25 ianuarie 2009

Poate câştig... mai joc o singură mână!

De la un simplu pariu la dependenţă e un singur pas! Poate câştig, mai joc o singură mână, doar de data asta, a fost ultima oară.
Cred că v-aţi prins la ce mă refer.
Sunt jocurile de noroc bune? De ce va plac pariurile, fie ele şi sportive? Pentru câştig sau doar din plăcerea de a juca? Este cineva care nu a pariat macar o singură dată?
Pe lângă dependenţa de droguri şi alcool, aceasta poate deveni o problemă serioasă, mai ales datorită faptului că nu există legi împotriva jocurilor de noroc, fiind acceptate din punct de vedere social, iar cei care sunt deja dependenţi pot paria pe internet oricând, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptămână.
Trebie însă să privim serios la gravitatea acestei probleme. Ea va deveni din ce în ce mai gravă şi trebuie să căutăm metode de a preveni şi trata acest tip de dependenţă. Dacă nu se va acţiona cât mai curând, va deveni o problema cu adevarat gravă.
Un alt lucru care trebuie analizat este impactul pe care jocurile de noroc şi dependenţa îl au asupra oamenilor şi să căutăm metode de tratament. Dacă dependenţa va fi scăpată de sub control, poate distruge familii şi să cauzeze o lungă serie de probleme fizice dar şi mentale.
Unul din tratamentul care se poate aplica oamenilor dependenţi este să îi convingă că pot oricând opta pentru moduri de petrecere a timpului şi distracţie mai sănătoase şi mult mai ieftine.

Niciun comentariu: