joi, 8 ianuarie 2009

Un început

Îmi deschid aripile gândului şi-l las să zboare la acest început de an spre Tine, Creatorul universului. Şi ce-aş putea oare spune mai mult în faţa prezenţei Tale copleşitoare, decât cuvintele psalmistului: "Fă să rasară peste noi lumina Feţei Tale, Doamne!" (Psalmul 4:6).
Acum când lumea întreagă este îngrozită de criza mondială şi rătăceşte încoace şi încolo ca pierdută, mă întreb cum aş putea să arăt celor din jur că, oricât de neagră ar fi soarta ţării, eu ca şi creştin nu trebuie să mă las afectat, ci, eventual să trăiesc în aşa fel încât să-i conving şi pe ceilalţi că drumul ales de mine e cel mai bun. În plină criză economică soluţia nu este aşteptarea sau fuga, ci mai degrabă implicarea.
Urmărind ştirile din ultima perioadă, am remarcat trei categorii de oameni care se raportează diferit vis a vis de criza economică. Prima categorie sunt cei care acceptă într-un fel situaţia aşa cum e şi aşteaptă să vadă ce se va întâmpla. Alţii se zbat, îşi continuă tranzacţiile ca până mai ieri, reduc din dobânzi, să iasă cât de cât ceva. Situaţia nu e chiar atât de gravă pe cum pare, îşi spun ei, ca români suntem obişnuiţi cu greul şi precum toate, o sa treacă şi asta. Cei mai disperaţi se sinucid; unii pe bună dreptate, au pierdut totul şi nu mai au puterea s-o ia de la capăt sau pur si simplu sunt atât de îngroziţi de situaţie încât abandonează lupta înainte de începerea ei.
Ca şi creştini trebuie să ne gândim în mod serios la această criză economică şi să medităm la ce înseamnă şi la posibilitatea de-a deveni un participant în remedierea ei. Este necesar să privim economia ca pe un test al valorilor noastre. Biblia încurajează munca cinstită şi lucrătorii devotaţi, la fel trebuie să facem şi noi. Dar, în acelaşi timp ea avertizează împotriva practicilor necistite în afaceri, de aceea trebuie să veghem.
Creştinul, dincolo de faptul că se implică sau nu în situaţiile de criză ca şi aceasta, trebuie să îşi formeze o mentalitate eternă. El trebuie să rămână ancorat în promisiunile lui Dumnezeu şi în Cuvântul Său, pentru că ele sunt date spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu.

Un comentariu:

erika spunea...

fain..incurajator..provocator..felicitari! Doamne ajuta-mi sa raman ancorata in Tine indiferent de ce criza 'a veni peste mine!