luni, 5 ianuarie 2009

Rick Warren scandalizat de homosexualii din SUA

 Invitarea lui Rick Warren la investirea lui Barack Obama scandalizează comunitatea gay din SUA.

Conform unei ştiri transmise de AFP, Fox News, ABC News, CBN şi alte agenţii de presă, preluată şi de HotNews, decizia lui Barack Obama de a-l invita pe pastorul baptist Rick Warren, cunoscut pentru poziţiile sale împotriva avortului şi a căsătoriilor dintre homosexuali, pentru a susţine o rugăciune în cadrul ceremoniei de investitură a scandalizat comunitatea gay şi grupurile aşa numit “progresiste” din SUA.

Prezentat drept noul Billy Graham al Americii, Rick Warren este unul dintre cei mai cunoscuţi pastori creştini din SUA, reuşind să atragă peste 20.000 de credincioşi în fiecare duminică, în biserica sa Saddleback Church din Lake Forest, California.

Autor prolific al unor cărţi devenite best-seller, Rick Warren a afirmat într-una dintre lucrările sale că, “din punct de vedere moral, căsătoria gay este echivalentul căsătoriei dintre un frate şi o soră” şi a comparat avortul cu un “holocaust”. De altfel Rick Warren a susţinut activ “Amendamentul 8 al referendumului din California, adoptat în noiembrie, potrivit căruia singurele căsătorii constituţionale sunt cele dintre persoane de sex diferit.

Deranjată de iniţiativa lui Obama de a-l invita pe cunoscutul pastor la ceremonia de investitură, organizatia Human Rights Campaign (HRC) a denunţat, într-o scrisoare adresată preşedintelui ales, participarea pastorului la ceremonia de investire. ”Invitarea pastorului Rick Warren pentru a susţine o rugăciune în cadrul ceremoniei de investire reprezintă o adevărată palmă pentru homosexualii americani”, susţine Joe Solmonese, preşedintele HRC. ”Eşecul nostru privind Amendamentul 8, care privează de la dreptul de căsătorie cupluri de acelaşi sex care se iubesc şi au o relaţie de lungă durată este cel mai grav lucru care s-a abătut asupra comunităţii noastre în ultimii 40 de ani”, adaugă organizaţia.

Şi alte organizaţii de aceeaşi teapă şi-au exprimat dezacordul. Reprezentanţii organizaţiei “People for the American Way” au declarat că invitaţia lui Rick Warren la această ceremonie reprezintă “o mare dezamăgire”.

“Rick Warren se bucură deja de toată atenţia necesară, prin cărţile sale şi prin apariţiile media. Pastorul nu are nevoie şi nici nu merită această onoare”, consideră purtătorul de cuvânt al organizaţiei amintite mai sus.

Amintim că în septembrie, Obama a participat, alături de John McCain, la o dezbatere pe teme religioase - o premieră în campania electorală americană - în cadrul căreia pastorul Rick Warren i-a întrebat pe cei doi rivali despre raporturile cu credinţa, despre cel mai mare păcat al lor sau despre definiţia răului.

Fox News mai precizează că în ciuda mesajelor radicale venite din partea comunităţii gay, Obama nu şi-a retras invitaţia, precizând că el şi cu Warren nu manifestă aceleaşi puncte de vedere asupra tuturor lucrurilor dar la ceremonie au fost invitaţi în mod special oameni care reprezintă o diversitate de puncte de vedere. Repetând un slogan al campaniei sale, Obama a mai precizat: “Putem să nu fim de acord fără a deveni dizagreabili şi să ne focalizăm asupra lucrurilor ce ne unesc, ca Americani. (”We have to disagree without being disagreeable and then focus on those things that we hold in common as Americans").

sursa: mersulvremurilor.ro

Niciun comentariu: