marți, 21 aprilie 2009

637.000 de laptopuri pierdute in aeroporturile SUA anual


Americanii obisnuiesc sa calatoreasca cu notebook-ul dupa ei chiar si cand merg cu avionul. La noi inca nu e un obicei sa mergem cu avionul. Asa se face ca de fiecare data cand laptop-ul este uitat in geanta acesta ajunge sa fie verificat contra explozibililor.
Conformunui studiu recentcomandat de Dell, si realizat de institutul Ponemon, majoritatea aeroporturilor din SUA, de marime medie si mare, raporteaza ca anual 637.000 de notebook-uri sunt declarate pierdute. Locul unde este cel mai probabil sa pierzi un laptop este la verificarea de securitate.
Studiul spune ca aproape 10.000 de laptop-uri sunt declarate pierdute in fiecare saptamana la 36 din cele mai mari aeroporturi din America si ca 65% din ele nu sunt recuperate de proprietar.
De asemenea se spune in studiu ca 77% din cei ce si-au pierdut laptop-ul la aeroport nu mai au speranta ca-l vor gasi. Mai mult, 16% din ei nu vor face absolut nimic ca sa-l recupereze.
53% din cei intervievati au spus ca au date confidentiale pe calculatoare si 65% ca nu fac nimic pentru a-si proteja informatiile.
Dell este in momentul de fata al doilea vanzator de PC-uri din lume si s-a folosit de studiu pentru a-si promova noile servicii pentru securitatea datelor de pe notebook-uri.

Preluata de pe infoportal.ro

Niciun comentariu: