sâmbătă, 25 aprilie 2009

Piratii ameninta cu uciderea echipajului navei Buccaneer, la bordul careia sunt cinci români

Piratii somalezi care detin controlul asupra navei italiene Buccaneer, capturata la 11 aprilie, le-au oferit autoritatilor un ultimatum de 72 de ore pentru începerea negocierilor concrete, avertizând ca în caz contrar îi vor ucide pe cei 16 marinari aflati la bord, între care se afla si cinci români.
În prezent nava italiana este ancorata în largul satului Lasqorey, la 110 kilometri vest de portul Bosasso, capitala economica a regiunii Puntland. Rudele marinarilor sustin ca cei doi ostatici le-au spus ca piratii ameninta ca îi vor ucide dupa 72 de ore daca autoritatile nu vor initia negocierile concrete în vederea eliberarii navei.
Zilele trecute, ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a dezmintit ca nava Buccaneer ar fi transportat deseuri toxice, cerându-le autoritatilor somaleze clarificarea situatiei remorcherului. Guvernul din regiunea semiautonoma Puntland sustine ca nava a fost capturata de militiile locale pentru ca transporta deseuri toxice pe care urma sa le arunce în apele somaleze.

Preluat de pe infoportal.ro

Niciun comentariu: