vineri, 10 aprilie 2009

Moscova acuza Bucurestiul ca submineaza Moldova


Dupa confruntarile violente de la Chisinau, Rusia a inceput demonizarea Romåniei pentru „implicarea in subminarea suveranitatii R. Moldova“. Cristian Diaconescu, ministrul romån de externe, i-a convocat pe ambasadorii tarilor membre in Uniunea Europeana si in NATO, solicitånd solidarizarea acestor organisme cu tara noastra.

La adapostul razboiului psihologic, de dezinformare, declansat de Voronin si de Rusia, Procuratura de la Chisinau a trecut la arestari masive. Sute de tineri, multi avand cetatenie romana, deci fiind si cetateni europeni, au ajuns in beciurile bolsevicilor. Absenti de la mitingul din 6 aprilie, parintii disperati din Basarabia isi cauta copiii.

Procuratura generala a anuntat ca a deschis o ancheta pentru tentativa de lovitura de stat, dupa protestele violente din 6 aprilie, a anuntat procurorul general Valeriu Gorbulea. Ultimul mandat al lui Voronin a expirat, dar generalul de militie vrea sa instituie starea de urgenta pentru instalarea dictaturii. Numai prin forta bruta se mai poate mentine la putere. Al doilea obiectiv al lui Voronin este arestarea celor trei lideri ai opozitiei – Dorin Chirtoaca, Vlad Filat si Serafim Urechean – pentru tentativa de lovitura de stat. Procurorii ameninta cu condamnari de pana la 25 de ani de inchisoare pentru „uzurparea puterii de stat“. Unimedia prezinta informatii privind arestarea studentilor de la Universitatea Agrara din Chisinau. Agentii serviciilor secrete i-au luat direct din amfiteatre pe tinerii Enache Nicolae, Alexandru Malcocean, Andrei Filip, Andrei Stanco, Vitalie Mazur, Eduard Cherpec. Omul de afaceri Gabriel Stati a fost arestat la Odesa, in Ucraina, pentru finantarea mitingului din 6 aprilie. Aceleasi acuze i-au fost aduse si lui Sergiu Mocanu, fost consilier concediat de Voronin. Cei doi baieti ai lui Mocanu se afla inca in sediul Ambasadei romane de la Chisinau. „Noi lucram conform articolelor care se refera la organizarea, finantarea si la actiuni directe ce s-au soldat cu tulburari. Articolul Tentativa de rastunare a puterii, realizarea loviturii de stat prevede privatiune de libertate pe termenul de pana la 25 de ani“, a amenintat procurorul general Valeriu Gurbulea.

Sursa: mediafax.ro

Niciun comentariu: