miercuri, 1 aprilie 2009

Ai vrea să ai un vecin homosexual?


Dacă 91% dintre olandezi nu au nimic împotrivă să aibă un vecin homosexual, în România doar 36% din populaţie este de aceeaşi părere și doar 11 la sută dintre ei ar fi în favoarea căsătoriilor între homosexuali, potrivit unui raport al Agenției Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale

Această statistică arată că încă se menţin o serie de diferenţe majore cu privire la discriminarea şi hărţuirea homosexualilor în țările din est-ul Europei. Astfel, dacă 82% dintre olandezi, 71% dintre suedezi şi 69% dintre danezi se declară în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, doar 14% dintre ciprioţi, 12% dintre letoni şi 11% dintre români sunt de aceeaşi părere.

În state precum România, Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, marşurile homosexualilor au fost, fie interzise pe motive administrative, fie autorităţile publice nu au reuşit sau nu au dorit să asigure securitatea participanţilor faţă de contra-manifestanţi. Astfel că, există tot mai mulți “refugiaţi” care solicită azil în ţările UE din cauza orientării lor sexuale sau identităţii de acest gen.



Sursa: www.infoportal.ro

Niciun comentariu: