duminică, 24 mai 2009

A cincea ediţie a „Marşului Diversităţii“ din Bucureşti



Parada Diversităţii s-a desfăşurat fără incidente. Cu o pază demnă de o zonă de conflict şi un traseu deviat printre clădiri goale, „Marşul Diversităţii“ s-a încheiat tăcut, cu o jumătate de oră mai devreme decât era prevăzutMarşul gay din Bucureşti nu mai este demult o manifestaţie de revendicare a unor drepturi şi libertăţi, ci o reţetă. Se iau câteva zeci de scutieri, poliţişti călare, câini de pază, şi mascaţi, cu toţii repartizaţi să asigure paza a maximum 200 de persoane care defilează.

Se delimitează un traseu pustiu, nu care cumva să se uite strâmb vreun trecător, sau să aplaude vreun entuziast. Se trimit participanţii în stradă, după care peste ei intră presa. Iar de aici, fiecare după posibilităţi.

Acest scenariu a fost respectat, până la cel mai mic detaliu, şi ieri, la a cincea ediţie a „Marşului Diversităţii“ din Bucureşti. Cei aproximativ 200 de participanţi, mare parte sosiţi din străinătate pentru a furniza elementele unei manifestaţii de tip occidental, au primit trei kilometri la dispoziţie.

Preluat de pe infoportal.ro

Niciun comentariu: