miercuri, 27 mai 2009

Suspiciune de gripă porcină la Timişoara


Potrivit directorului adjunct al unităţii medicale, Adriana Socaci, cei doi, un bărbat de 33 de ani şi o femeie de 20 de ani, au ajuns în ţară, din Spania, duminică.

De atunci au început să se simtă tot mai rău: bărbatul, cetăţean spaniol, avea tot timpul senzaţia de vomă, în timp ce prietena lui, din Timişoara, avea dureri de cap şi gâtul inflamat.

Familia tinerei s-a speriat de evoluţia stărilor de rău şi a decis să cheme ambulanţa. „Cei doi au venit speriaţi, crezând că prezintă simptome ale gripei porcine. Acum sunt sub supraveghere medicală“, a declarat Socaci.

Aceasta a mai spus că temerile celor doi pacienţi sunt motivate şi de faptul că au stat în Spania într-o zonă unde au fost confirmate cazuri de gripă porcină.

Cele două persoane au fost internate în zona special amenajată, conform unui ordin al Ministerului Sănătăţii, pentru posibilele cazuri de gripă porcină.

Medicii au prelevat de la cei doi probe care au fost trimise la Spitalul „Matei Balş“ din Bucureşti. Rezultatele vor fi anunţate astăzi de Ministerul Sănătăţii.

Preluat de pe infoportal.ro

Niciun comentariu: