luni, 8 iunie 2009

Varză de Bruxelles - EuroBecali şi EBA lui tata reprezintă România

* După ce „m-am votat pe mine“, EBA s-a întors în PD-L şi a fost primită ca: „fiica rătăcitoare!“

3,4% a obţinut Elena Băsescu la europarlamentare, po­trivit INSOMAR. La pri­ma strigare, EBA a in­trat în Europa. Familia prezidenţială aşteaptă rezultatul final, deoarece candidata este aproape de pragul de 3,3%. Elena Băsescu şi-a început ziua la urne, unde a declarat simplu: „m-am votat pe mine“. Seara s-a întors în PD-L şi a fost primită cu urale: „S-a întors fiica rătăcitoare!“, a spus Elena Băsescu, la ora 22, când a păşit în curtea sediului PD-L. Ea a fost întâmpinată de Monica Iacob Ridzi şi de Elena Udrea. „Felicitări, uite cu ce te aştept!“, i-a spus ministrul Tineretului, înmânându-i un carnet de membru şi adeziunea la PD-L. A urmat o îmbrăţişare din partea Elenei Udrea. „Felicitări şi mult succes în continuare... pentru cât ai muncit... sigur Parlamentul European a câştigat cu Elena Băsescu“. La uşă a aşteptat-o şi premierul Emil Boc. La sediul său de campanie, EBA fusese susţinută de tatăl său, Traian Băsescu

7,2% a obţinut PRM la euroalegeri, potrivit estimărilor INSOMAR. Gigi Becali şi-a găsit, în urma alegerilor de ieri, imunitatea la Bruxelles. Scorul PRM le permite atât liderului Corneliu Vadim Tudor, cât şi patronului Stelei, Gigi Becali, al doilea pe listă, să devină europarlamentari. Aceasta înseamnă că Becali, actualmente urmărit penal pentru reţinere ilegală de persoane, va beneficia de imunitatea de eurodeputat, care nu poate fi ridicată decât cu acordul Parlamentului European, la cererea autorităţilor române. În discursul rostit la difuzarea sondajului INSOMAR, acesta a mulţumit românilor care l-au votat şi le-a promis că el şi Vadim vor fi mai buni decât toţi ceilalţi 31 de europarlamentari la un loc. Ieri, Becali a şi dat o tură pe la sediul PD-L, ca să facă „aranjamentele“ intrării PRM în marea familie populară europeana.

2 actori politici din afara listelor de candidaţi au încercat să împingă astăzi rezultatul: către partidul său - Mircea Geoană, respectiv fiica sa - Traian Băsescu. Primul a aruncat pe piaţă o temă care nu avea legătură cu subiectul zilei. Mircea Geoană a anunţat că demisionează din CSAT pentru că Traian Băsescu foloseşte armata “în scopul politicianist“ de promovare a PD-L pentru alegerile europarlamentare. Cel de-al doilea actor al zilei de ieri a fost nimeni altul decât Traian Băsescu. El şi-a însoţit fiica dis-de-dimineaţă la vot. Băsescu şi-a făcut apoi cumpărăturile în supermarketul Carrefour, unde la votul pentru suspendarea sa îi fura unei ziariste telefonul şi o cataloga drept „ţigancă împuţită“. Acum, şeful statului a fost mult mai amabil cu ziariştii, dar a fost iritat de o doamnă aflată la cumpărături care a comentat când o susţinătoare l-a lăudat. „Hai, terminaţi cu…“ şi-a început şeful statului fraza pe care nu a mai terminat-o .

Preluat de pe infoportal.ro

Niciun comentariu: