duminică, 21 iunie 2009

România intră în derapaj sexual


După 50 de ani de sex cu lumina stinsă, românii se aruncă în cele mai bizare experimente sexuale, de la iubirea cu animalul din curte, până la satisfacerea cu deodorante.

Raporturi sexuale cu minori şi acte de incest din ce în ce mai dese, animale „convinse” să facă amor cu stăpânele, deodorante folosite nu doar cu scopul eliminării mirosului de transpiraţie, toate aceste manifestări ale deviaţiilor sexuale au început să pară aproape normale în România. Mai mult, detaliile picante din recentul deces al actorului David Carradine sau dependenţa maladivă de sex a lui David Duchovny pălesc pe lângă dorinţa sexuală crescândă a românilor faţă de copiii lor sau ai altora.

Psihologii şi poliţiştii apreciază că situaţiile mediatizate sunt doar „vârful aisbergului”, rămânând ascunse publicului în imensa lor majoritate.

Minorii, victimele „inventivităţii” sexuale


Numărul cazurilor de raporturi sexuale cu minori este în creştere, anul trecut poliţiştii finalizând nu mai puţin de 372 asemenea cazuri, potrivit datelor puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Statistic vorbind, totalul din 2008 are toate şansele să fie depăşit de cel al anului în curs, pe primele cinci luni ale acestui an înregistrându-se deja 173 de cazuri, iar „vârful de sarcină” al acestor infracţiuni va fi atins mai spre toamnă-iarnă.

Şi cazurile de incest sunt pe un trend ascendent, în 2008 având loc cu 10 mai mult decât în 2007. Pe lângă cazurile finalizate, oficialii IGPR spun că mai există destule situaţii în care reclamaţiile sunt retrase, victimele căzând la un acord cu făptuitorii. Numai în perioada ianuarie 2004-iunie 2009, poliţia a soluţionat peste 8.300 de infracţiuni privitoare la viaţa sexuală. Potrivit specialiştilor în psihologie, pedofilia şi celelalte tipuri ale deviaţiilor sexuale nu îşi au motivul doar în restricţiile impuse în anume situaţii, ci şi în evenimentele din copilăria celor care le manifestă.

Doamna cu căţelul

Nu este vorba despre nuvela scrisă de A.P. Cehov acum 110 ani, ci despre un fapt filmat recent şi difuzat pe internet de ziariştii de la publicaţia „Gorj Domino”. Pelicula arată explicit cum o bătrână de 73 de ani îşi convinge câinele s-o „alinte” lasciv. Exemplele recente pot continua. La începutul acestui an, o arădeancă de 37 de ani s-a prezentat la spitalul judeţean pentru extragerea unui tub de spray din anus. Medicii i-au rezolvat problema, dar pacienta a refuzat să dea vreun amănunt despre modul în care obiectul respectiv a ajuns în acea zonă intimă.

Cu un an mai devreme, o puştoaică de 12 ani se prezenta la acelaşi spital cu un minivibrator blocat în vagin. Ea a recunoscut că folosea aparatul destul de frecvent. Dacă în ultimele două cazuri deviaţiile pot fi şi din motive endocrine, în cel al bătrânei situaţia este mult mai problematică. „Este o situaţie patologică, ce nu mai poate fi corectată doar prin psihoterapie, mai ales că şi persoana respectivă conştientizează ceea ce a făcut”, sunt de părere psihologii care au mai urmărit astfel de probleme.

Mass-media şi scleroza, printre cauze


Lidia Căruntu, medic primar neuropsihiatru la Spitalul Universitar „Sfântul Spiridon” din Iaşi, defineşte pornirile ciudate sau violente ale „devianţilor”. „Este vorba de două mari probleme: prima ar fi inhibiţia activităţii sexuale şi a doua - deviaţiile comportamentului sexual. Aceste deviaţii sunt definite ca acte nefireşti legate de activitatea sexuală, constituind un comportament antisocial, un atentat la morala publică, având implicaţii medico-legale, atunci când se produc în public sau cu brutalitate, violenţă”, explică neuropsihiatrul.

Din activitatea sa de peste 30 de ani în psihiatrie, medicul Lidia Căruntu a remarcat că problemele sunt mult mai complexe decât par: „Educaţia deficitară primită acasă, la şcoală sau în societate, ar fi primul motiv de existenţă al „devianţilor”, mai ales dacă este vorba despre cei tineri. Să nu uităm că ei deja consideră că manifestările contra naturii sunt în normalitate, pentru că aşa le-au fost prezentate în mediul lor de informare. Printre pacienţii mei se număra şi un copil bolnav de HIV, care începuse să practice perversiuni sexuale exact din acest motiv, deşi ştia că le poate face rău celor din jur. În timp ce la bătrâni intervin alte boli psihice - scleroza, demenţa”, mai constată psihiatrul ieşean. Referitor la aceştia de pe urmă, un alt caz cunoscut este cel al unui bătrân căruia medicii i-au extras din anus un vibrator lung de 30 de centimetri, îşi amintesc cadrele medicale de la Spitalul Municipal Universitar din Capitală.



ISTORIC

Exhibiţionismul, la modă din Antichitate

Pe lângă imaginaţia bolnăvicioasă, şi mediul urban este unul dintre factorii amplificatori ai acestor deviaţii. „Sexualitatea agresivă urbană reprezintă o mare necunoscută a evoluţiei sociomorale a colectivităţilor”, spune prof. dr. Nicolae Calomfirescu, preşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR). El ţine să precizeze că derapajele de natură sexuală există de când lumea, şi nu doar la oameni.

„În interiorul piramidelor sau pe papirus, faraonii sunt re prezentaţi cu penisul în erecţie sau în timp ce ejaculează. Practic, o dovadă de exhi biţionism antic. Astfel de «scene fierbinţi» există în toate imaginile majorităţii culturilor vechi şi noi. În ziua de astăzi, numeroase oraşe au muzee ale se xualităţii”, spune Nicolae Calomfirescu.

„Actorii”, lipsiţi de informare

Vorbind despre homosexualitate, nici ea nu este proprie doar fiinţei umane. „Cazuri de relaţii în care partenerii au acelaşi sex - majoritar masculi - sunt întâlnite de la pinguini până la câini şi la alte mamifere”, mai precizează preşedintele AMSR.

Lipsa de informaţie şi nepăsarea adulţilor sunt printre cauzele care au dus la explozia numărului de deviaţii sexuale. „Mai ales la cei tineri există o carenţă în informare foarte gravă, ceea ce denotă şi o nepăsare faţă de ei înşişi în aceeaşi măsură”, a mai remarcat Calomfirescu. Şi nici adulţii nu prea sunt amatori în a-i lu mina pe „devianţi”.

„Populaţia deja a a juns să se simtă jenată - şi chiar jignită! - de decoltee, sex şi alte imagini intime care se pot găsi începând cu afişele publi ci tare de pe marile artere şi terminând cu tenebrele internetului. De aceea, oripilarea creată de imaginile sexuale a dus la orientarea adulţilor spre alte priorităţi. Aşa că tinerii nu mai au de la cine să mai primească detalii despre «tendinţele» ciudate pe care le simt şi care îi intrigă în aceeaşi măsură de mult pe cât ar trebui să-i sperie pe adulţi”, concluzionează expertul în medicina sexualităţii.

ABERAŢII

Legi ciudate anti-„devianţi”




  1. În majoritatea statelor islamice, sexul cu oi este permis, dar carnea animalelor „vizate” este interzisă la consum.


  2. Libanul permite bărbaţilor să practice sex cu animalele, cu condiţia ca ele să fie de sex feminin. Pedeapsa pentru sex cu un animal mascul este moartea.


  3. În Hong Kong, li se permite să-şi ucidă soţii infideli fără a fi pedepsite, cu condiţia ca „pedeapsa” să le fie aplicată cu mâinile goale.


  4. Pedeapsa pentru masturbare în public, în Indonezia, este decapitarea.


  5. În statul american Washington este permis sexul cu animale, cu condiţia ca ele să cântărească mai puţin de 18 kilograme.


  6. În Bakersfield, California, cine vrea să facă sex cu diavolul este obligat să folosească prezervativul.


  7. În localitatea Santa Cruz, din Bolivia, bărbaţilor le este interzis să practice un act sexual cu mama şi fiica, simultan.


  8. În statul american Florida sunt interzise relaţiile sexuale cu aricii.


  9. În Bahrein, ginecologii nu pot consulta o pacientă decât dacă priveşte la organele ei genitale printr-o oglindă.


  10. În statul american Utah este interzis sexul cu animale, contra cost.
Preluat de pe infoportal.ro

Niciun comentariu: