marți, 9 iunie 2009

Rabdare şi dragoste

Cineva spunea că a fi răbdător înseamnă să “stai la rând”, şi că răbdarea este doar un cuvânt atâta timp cât nu va trebui să faci faţă drumului anevoios al falimentului, divorţului sau bolii. Cred că atunci când te confrunţi cu astfel de situaţii ai nevoie în primul rând de dedicare pentru a merge mai departe. Chiar şi atunci când prietenii te părăsesc, când descurajarea îţi şopteşte să renunţi iar îndoiala îţi spune că e imposibil să reuşeşti. Abia atunci răbdarea capătă un nou înţeles. Ea devine busola ta în vremuri de confuzie şi motorul care te duce mai departe.

Dumnezeu ştie când să întrerupă încercarea, pentru că odată ne-a promis că nu va îngădui o presiune mai mare decât putem noi îndura.
Fii omul care să încurajezi pe ceilalţi, chiar dacă aparent spui că nu ai cum, pentru că inima ta e frântă. Poţi, dacă vrei! Crede şi aşteaptă-te la ce este cel mai bun şi spune cele mai bune lucruri despre ceilalţi. Vorbele tale ajută la modelarea destinului lor.
Schimbarea se produce încet, nu repede. Deseori ea pare simplă, dar rareori este aşa. Nu poţi spune un lucru cuiva o singură dată şi să te aştepţi să priceapă. De cele mai multe ori el trebuie să audă de nenumărate ori până să aibă loc schimbarea. Iar modul în care o spui, privirea din ochii tăi şi tonul vocii, poate hotărî dacă acea persoană se va bloca sau va zbura peste obstacole.
Nu uita să-ţi exprimi mulţumirea pentru fiecare pas făcut înainte. Calea prin care poţi obţine rezultate durabile este prin răbdare şi dragoste.
"Dragostea... nădăjduieşte totul, suferă totul... nu va pieri niciodata!"


Estera Opre

Niciun comentariu: