luni, 29 iunie 2009

Chivotul Legamantului va fi dezvaluit de Patriarhul Etiopiei


Abuna Pauolos, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Etiopia, a anunţat că va arăta lumii întregi una dintre cele mai importante relicve ale creştinătăţii, Chivotul Legământului. Acesta nu a mai fost văzut de milenii, şi a reprezentat poate cel mai căutat artefact din istorie, alături de Sfântul Graal. „Cât de curând, lumea va putea admira Chivotul Legământului, cel în care Biblia spune că sunt păstrate tablele de lut cu cele 10 porunci, alături de o mostră de mană, hrană divină care i-a ţinut în viaţă pe israeliţi în lungul lor drum către Pământul Făgăduinţei”, este declaraţia patriarhului etiopian, făcută în timpul întâlnirii sale din Italia cu Papa Benedict al XVI-lea.

„Chivotul Legământului se află în Etiopia de multe secole”, susţine Pauolos. „Ca patriarh l-am văzut de multe ori, dar numai cîteva persoane au putut face acelaşi lucru, până în prezent”.

Conform patriarhului, Chivotul este păstrat într-o biserică a cărei locaţie este ţinută secretă. Pentru a apara relicva sacră, o copie a chivotului a fost postată în absolut fiecare bisericaă etiopiană. Prezenţa sa în Etiopia este susţinută şi de istorici, cei care atestă faptul că artefactul a fost mutat în această ţară africană înca din secolul VII i. Hr.

Invăţaţii musulmani susţin însa că el va fi descoperit în ultimele zile ale lumii de către Mahdi – o figură mesianică din Islam.

Preluat de pe WorldNetDaily

Niciun comentariu: