luni, 4 mai 2009

Greva suspendata temporar


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu sindicaliştii din învăţământ, că teza unică la Limba şi literatura română a fost reprogramată pentru 7 mai, restul tezelor se vor ţine aşa cum era programat, iar greva de marţi a profesorilor a fost suspendată.

Demnitarul a spus că salariile profesorilor nu vor fi afectate, iar proiectele şi programele de cercetare vor continua aşa cum a fost stabilit.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, în 6 mai, la propunerile liderilor sindicatelor din educaţie, vor fi semnate documentele discutate la întâlnirea de luni.

Sindicaliştii din educaţie se vor întâlni, miercuri, pentru a decide dacă vor continua protestele şi vor boicota tezele cu subiect unic.

Andronescu a mai spus că sindicaliştii au anunţat că vor continua protestele dacă nu va fi respectat acordul convenit luni, care urmează să fie semnat miercuri.

Totodată, la discuţiile de luni s-a stabilit ca prevederi din OUG 151/2008 privind salarizarea profesorilor să fie incluse în legea unică de salarizare a bugetarilor.

Vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că este posibil ca liderii din teritoriu să decidă continuare protestelor în urma prezentării rezultatelor discuţiilor de luni.

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus că amânarea grevei este "o lecţie dacă actualului Guvern, prin care să le arătăm că noi putem să reacţionăm mult mai raţional".


Sursa: mediafax.ro

Niciun comentariu: