Un număr mare de accidente a fost înregistrat pe plajele de pe litoralul bulgăresc după cutremurul de miercuri, relatează corespondentul Agerpres din Bulgaria.
La câteva ore după cutremurul de 5,1 grade pe scara Richter, resimţit şi la Bucureşti, pe malul bulgăresc al Mării Negre a fost găsit trupul neînsufleţit al unei femei înecate. Accidentul s-a produs în staţiunea Sfinţii Constantin şi Elena. Tot miercuri seara salvamarii au salvat un copil şi tatăl său, iar joi au fost salvaţi de la înec patru copii şi un adult. Toate cazurile au fost înregistrate în partea de nord a litoralului bulgăresc, în apropiere de epicentrul seismului.
Experţii au explicat că seismele care au loc în mare provoacă un fenomen numit „hulă de fund”. Este vorba de un curent de adâncime şi, dacă există oameni care se află în apă în acel moment, riscă să fie traşi către larg. În plus, acest curent a fost însoţit după cutremur şi de valuri mari, stârnite din senin, deoarece la acel moment, nu bătea vântul.
"Şi zilele care vor urma vor fi dificile”, a avertizat Lavrentii Silov, şeful echipei de salvari ai Crucii Roşii din Bulgaria, relatează publicaţia Standart. El i-a îndemnat pe turişti să fie extrem de vigilenţi, deoarece fenomene de acest fel pot lua o mulţime de vieţi. În Bulgaria, cutremurul a fost resimţit mai puternic decât în România. Primarul oraşului bulgar Şabla, Krasimir Krăstev, a declarat că aproape 50% din clădirile din oraş au fost afectate de cutremurul cu magnitudinea 5,1 grade pe scara Richter. În majoritatea cazurilor este vorba de daune minore şi mai ales la imobilele mai vechi de 50 de ani. S-a constatat şi că unele clădiri mai vechi nu respectă standardele de rezistenţă seismică şi trebuie făcute modificări.
Preluiat de pe
gandul.info
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu