sâmbătă, 15 august 2009

Un copil de 11 ani i-a luat un interviu lui Obama la Casa Albă


Un băieţel de 11 ani a devenit celebru în timp record în presa americană, după ce i-a luat un interviu preşedintelui Barack Obama la Casa Albă.

"Preşedintele este o persoană obişnuită", "este foarte înalt şi drăguţ", a rezumat elevul Damon Weaver, la finalul interviului său în exclusivitate cu Obama, filmat pentru televiziunea şcolii elementare Kathryn Cunningham, de la Canal Point, Florida, relatează AFP, citată de NewsIn.

În cadrul unui proiect şcolar, Damon Weaver a solicitat acest interviu în urmă cu opt luni, după ce îi luase deja un interviu în timpul campaniei electorale celui care avea să devină vicepreşedinte, Joe Biden.

"Ai un costum foarte frumos, micuţule", îi spune Obama în loc de introducere micului jurnalist, îmbrăcat la cravată şi aşezat, cu microfonul în mână, pe un fotoliu într-un salon de la Casa Albă.

Întrebat ce face un preşedinte, Barack Obama răspunde: "Este foarte interesant.
Este mult de lucru. Uneori eşti criticat, dar în fiecare zi ai posibilitatea să ajuţi pe cineva".

În cursul interviului de zece minute, mai multe întrebări se referă la educaţie, violenţa în şcoli, mesele de la cantină şi teme. Vorbindu-i uneori ca unui jurnalist profesionist, Obama aduce în discuţie "bugetul educaţiei" şi "fonduri federale", dând asigurări că va ţine "un mare discurs" pe acest subiect în 8 septembrie.

"Când eraţi la şcoală, aveaţi necazuri?", îl întreabă copilul, referindu-se la modul cum se comportă copiii între ei şi ocazionalele acte de intimidare. "Nu, nu aveam. Eram înalt pentru vârsta mea", a răspuns preşedintele.

Băieţelul l-a făcut să zâmbească pe Obama când, la final, l-a întrebat: "Acum că v-am luat interviu, vreţi să fiţi prietenul meu?".

Preluat de pe cotidianul.ro

Niciun comentariu: