vineri, 7 august 2009

O bucată din tavanul Mall-ului Plaza s-a prăbuşit din cauza ploii. Zeci de străzi inundate în Capitală


Tavanul etajului 1 al Mall-ului Plaza s-a prăbuşit din cauza ploii torenţiale din Capitală. Potrivit pompierilor, care au intervenit în zonă, mai multe echipaje au fost mobilizate pentru intervenţie. Din primele date, se pare că nu au fost persoane rănite.
Pompierii bucureşteni au primit peste 30 de solicitări de ajutor, în mai multe zone afectate de inundaţii sau căderi de copaci pe carosabil şi trotuare. Cele mai multe probleme au fost în Sectorul 5.
Peste 50 de străzi, curţi şi subsoluri au fost afectate de inundaţii. Potrivit lui Cătălin Eftene, şeful Serviciului Comunicare din cadrul ISU Bucureşti, aproximativ 150 de pompieri au intervenit cu 28 motopompe şi 16 autospeciale pentru evacuarea apei de pe străzi inundate, curţi şi subsoluri, la adrese din sectoarele 4, 5 şi 6. Pompierii au primit peste 200 de solicitări, joi seara, cele mai multe fiind pentru evacuarea apei.
Pompierii au fost solicitaţi să intervină şi pe strada Judeţului, din sectorul 2, unde un copac a căzut peste două maşini. Zona Tineretului, din Sectorul 4 al Capitalei, a fost grav afectata de inundaţii, şoseaua fiind acoperita de ape.
În zona Tineretului, un canal colector al Apa Nova a intrat în presiune şi a refulat. Şi în zona Apărătorii Patriei au fost probleme, din cauza lipsei sistemului de canalizare.
Tramvaiele RATB de pe liniile 32 si 7 au avut dificultăţi în continuarea traseului, în zona Regina Maria, la intersecţia cu strada 11 iunie. În cartierul Drumul Taberei, din Sectorul 6, din cauza unei pungi de apă, s-a întrerupt circulaţia.

Preluat de pe gandul.info

Niciun comentariu: