joi, 16 iulie 2009

Băsescu a băgat-o pe EBA în „silenzio stampa”


Europarlamentarul PD-L Elena Băsescu a refuzat, ieri, să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind faptul că a oprit de la difuzarea în campanie spoturile electorale gratuite, pentru ca fiica sa să nu devină parte a „deal-lui murdar” dintre oamenii politici şi televiziuni. „Sunt în silenzio stampa. Nu dau declaraţii. Nu comentez nimic, nimic“, a declarat Elena Băsescu, la Bruxelles. Conform unor surse din PD-L, EBA a primit instrucţiuni chiar de la tatăl său să nu scoată niciun cuvânt pe acest subiect, pentru a nu complica şi mai tare lucrurile, extrem de încurcate după ieşirea de marţi seara, de la Cotroceni, a preşedintelui.

Atunci, Băsescu a vorbit despre faptul că, pe 29 mai, le-a cerut celor care se ocupau de campania fetei sale să oprească difuzarea clipurilor gratuite, în fapt, „un film urât, expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă”, care ar fi primit bani „neînregistraţi”.Afirmaţia lui Băsescu a fost contrazisă, câteva ore mai târziu, de Realitatea TV şi Antena 3, care au arătat că un clip al EBA a fost difuzat, pe 31 mai, în pauza publicitară a emisiunii Zig-Zag, unde Elena Băsescu era invitată. Apropiaţii mezinei prezidenţiale au susţinut însă că acel clip a fost plătit. O altă ciudăţenie în discursul prezidenţial se referă la secvenţa cronologică a evenimentelor. Băsescu a afirmat că „filmul (relaţiei murdare dintre televiziuni şi politicieni – n.red.) a continuat cu Ziua Tineretului”. Or, Ziua Tineretului a fost pe 2 Mai, cu mai mult de trei săptămâni înainte de 29 mai, când şeful statului a aflat de „deal”.
Liderii PD-L au recunoscut, ieri dimineaţa, că premierul Emil Boc nu a respectat procedurile interne atunci când a numit-o pe Luminiţa Plăcintă la MTS, în locul Monicăi Iacob Ridzi. Vicepreşedintele PD-L Cezar Preda, aflat în concediu în străinătate, a spus că a fost anunţat de nominalizarea Sorinei Plăcintă prin sms şi că nu ştie în ce cadru s-a luat decizia. „Eu nu sunt în ţară, nu m-aş supăra dacă aş şti că a fost un Birou Permanent şi aş şti că acolo s-au consultat, s-a votat, dar nu am auzit să se fi întâmplat aşa ceva şi acest lucru pentru mine este mai grav decât altele“, a afirmat Cezar Preda, la Realitatea FM. Preda a susţinut că toţi miniştrii care cumpără ştiri şi îşi fac imagine pe bani publici ar trebui să demisioneze. Ulterior, mai mulţi lideri ai PD-L, printre care Theodor Stolojan şi Gheorghe Ştefan, au susţinut că au fost anunţaţi telefonic de premier despre numirea senatorului Plăcintă la MTS. Preda însuşi s-a văzut nevoit să revină la câteva ore după ce dăduse declaraţia şi să spună că, de fapt, şi el a fost sunat de către Emil Boc, dar că nu a văzut apelul şi nu a răspuns.

Preluat de pe gandul.info

Niciun comentariu: