sâmbătă, 25 iulie 2009

Piersica, fructul verii, ameliorează problemele gingivale


Piersica, una dintre fructele-vedetă ale verii, este recunoscută pentru proprietăţile sale antiîmbătrânire. „În plus, piersicile conţin caroten, antioxidanţi şi vitamina C, asigură o bună calitatea spermei şi ameliorează problemele gingivale. De asemenea, piersicile, nectarinele şi caisele conţin vitamina E, singura sursă naturală (fără alte grăsimi) din această vitamină”, explică dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist. Când vine vorba de consum, medicii ne sfătuiesc să optăm pentru piersicile proaspete (crude), şi nu pentru sucul lor.
Un fruct de 100 de grame conţine şase grame de vitamina C, 800 de mg de vitamina PP, 700 de mg de vitamina E, 200 de mg de potasiu, nouă mg de magneziu şi şase de calciu. Piersica este, însă, unul dintre fructele care poate determina alergii, în cazul persoanelor predispuse la astfel de manifestări. Medicii atenţionează că unele persoane care se ştiu alergice la polen pot prezenta, în asociere cu consumul de fructe şi legume de sezon, urticarie de contact. Aceasta se manifestă prin mâncărimi ale nasului, buzelor, umflături nedureroase la nivelul buzei şi limbii. În cazuri severe, se poate ajunge la dificultăţi de respiraţie. În ceea ce priveşte uzul extern al acestor fructe, măştile de piersici sunt recomandate pentru catifelarea pielii. Pentru prepararea unei astfel de măşti este suficientă o piersică de mărime medie, bine coaptă, pasată şi un gălbenuş. Ingredientele se amestecă bine, se aplică pe faţă, se lasă să acţioneze timp de 20 minute, după care masca se îndepărtează cu apă călduţă.
Sucul de piersici închide porii, iar vitaminele şi mineralele din acest fruct hrănesc tenul şi îi conferă luminozitate. Pentru un alt tip de mască, cea revitalizantă, este necesară o jumătate de piersică pasată, două linguriţe de smântână şi două linguriţe de miere. După ce se amestecă toate aceste ingrediente, se aplică pe faţă şi se îndepărtează după aproximativ 20 de minute. Crema de piersici este recomandată pentru tenul normal sau uscat.

Preluat de pe gandul.info

Niciun comentariu: