skip to main |
skip to sidebar
Sataniştii de lângă noi
Un eveniment muzical i-a adus din nou în discuţie pe adepţii acestei mişcări, „Cavalerii Iadului”.Un consilier local din judeţul Bihor şi-a pus în cap toţi fanii death metal, după ce a reuşit să anuleze, în Oradea, un concert al unei formaţii olandeze, despre care a spus că e satanistă. Dan Octavian, consilier local liberal, a precizat că decizia de suspendare a concertului celor de la God Dethroned a fost luată împreună cu patronul localului orădean Blue Monday, fără niciun fel de presiune. El a mai adăugat că iniţiativa a venit din partea mai multor orădeni, care au văzut afişele de promovare a unui concert agresiv de rock satanist.
De partea cealaltă, Mihai Caraveteanu, promoterul concertelorformaţiei olandeze în România, spune că Dan Octavian a făcut presiuni. „A mers la clubul din Oradea unde trebuia să se ţină concertul şi aproape că i-a impus patronului să nu se mai ţină evenimentul”, a declarat Mihai Caraveteanu.
Împătimiţii genului death metal nu au stat prea mult pe gânduri şi au bătut drumul până la Bucureşti, unde preferaţii lor au susţinut un concert vineri noapte. Despre spectacolul din Capitală, promoterul Caraveteanu a spus că a fost unul obişnuit, ca oricare altul, iar pe scenă nu a fost nici pe departe vreo sacrificare de animale sau ceva care să aibă legătură cu satanismul, aşa cum susţinea consilierul local orădean.
Adepţii lui Satan în România
Dincolo de această aberaţie, scandalul de la Oradea aduce din nou în centrul atenţiei problema satanismului şi pe adepţii acestui curent din ţara noastră. Fenomenul a luat amploare în România la începutul anii ’90. Potrivit unor rapoarte întocmite de serviciile secrete şi de Ministerul de Interne cu câţiva ani în urmă, există astfel de grupări în peste douăzeci de oraşe din ţară. Aceleaşi rapoarte mai susţin că cea mai mare influenţă în România avut-o o organizaţie din Ungaria, care s-a autointitulat „Biserica Satanei”.
Sataniştii au recrutat mai întâi membri din Transilvania, iar apoi au ajuns să aibă adepţi în toată ţara. În 1993, la Brăneşti, în judeţul Galaţi, unde s-a înfiinţat grupul „Îngerii morţii”, s-a înregistrat prima sinucidere de tip satanist din România. Un caz şocant a avut loc în 1996, atunci când un tânăr a fost prins de poliţişti plimbându-se prin cimitirul Bellu din Bucureşti cu o bucată de cadavru în putrefacţie şi o lumânare aprinsă. Dus la secţia de poliţie, tânărul a început să-şi mănânce excrementele, iar agentul a hotărât să-l trimită la spital pentru un control psihiatric. Un alt exemplu îl constituie o crimă din Călăraşi. Doi liceeni l-au ucis cu treizeci de lovituri de cuţit pe unul dintre colegii lor şi, după ce au văzut că nu a murit, l-au sugrumat cu un şiret.
În Capitală, gruparea cu cei mai mulţi adepţi poartă denumirea de „Cultul Satanei”, la Galaţi s-au adunat sub numele de „Cavalerii iadului”, la Botoşani - „Ucenicii lui Satan”, în Ploieşti sunt cunoscuţi sub titulatura de „Îngerii negri”, iar în oraşul Cluj s-au autointitulat „Fiii lui Lucifer” Autorităţile spun că încearcă să ţină sub observaţie manifestările organizaţiilor sataniste, iar cea mai mare dificultate este aceea că, pentru a nu fi descoperiţi, adepţii satanismului îşi schimbă de fiecare dată locul în care îşi ţin ritualurile.
„Biblia satanistă”, materialul de propagandă
Cea mai puternică organizaţie satanistă a fost înfiinţată la San Francisco în 1969 şi poartă numele de „The Church of Satan” (Biserica lui Satan). Anton Szandor La Vey, cel care a pus bazele acestei grupări, este şi autorul cărţii „Biblia satanistă”, care constituie instrumentul de propagandă al acestor adepţi. Simbolurile specifice sataniştilor sunt crucea întoarsă, numărul satanic 666 care semnifică numărul Antihristului, pentagrama, simbolul taotismului, care arată că binele şi răul sunt două puteri egale, svastica - emblema nazismului, fulgerul, care reprezintă simbolul lui Lucifer, şi crucea egipteană sau profanată. În ritualurile lor, sataniştii profanează morminte, sacrifică animale şi, în cazuri extreme, se ajunge până la omucideri.
Preluat de pe infoportal.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu