sâmbătă, 18 iulie 2009

Cinci exerciţii pentru a-ţi modela abdomenul


Un trup de invidiat ne dorim cu toţii, şi-l putem obţine cu ceva efort, plus o dietă care trebuie să conţină în special fructe şi legume verzi, consumate în stare crudă. Iar dacă-ţi acorzi şi 10 minute pentru mişcare zilnic, rezultatele nu vor întârzia să apară. Iată cinci metode de tonifiere a abdomenului, dezvăluite de antrenorul de fitness Şerban Damian.
Stai întins pe spate şi, cu mâinile pe lângă corp, ridică trunchiul la 45 – 60 de grade. Picioarele trebuie să fie lipite de podea; dacă nu reuşeşti, fixează-le sub pat sau la spalier.
Abdomenele se pot face şi cu ajutorul unei mingii speciale de cardio. Fixeaz-o în zona lombară şi încearcă să ridici trunchiul fără a pierde mingea de sub mijloc.
Stai întins pe burtă, cu mâinile îndoite pe lângă trunchi, palmele lipite de podea. Apoi ridică trunchiul încercând să te sprijini pe coate şi pe vârfurile picioarelor. Încearcă menţinerea poziţiei timp de 5 secunde, apoi revino la poziţia iniţială. Treptat, încearcă să păstrezi poziţia cât mai mult. Pe măsură ce te obişnuieşti cu acest tip de exerciţiu, poţi să te sprijini direct în mâini, în loc de coate.
Stai întins pe spate, cu genunchii îndoiţi la 90 de grade capul înainte, mâinile în spatele gâtului, împreunate. Întinde piciorul drept cât poţi de mult şi apropie genunchiul stâng către piept. Repetă mişcarea alternând dreapta cu stânga. Roteşte trunchiul în direcţia opusă celei de mişcare a piciorului către piept.
Stai întins pe podea, cu genunchii îndoiţi la 90 de grade, iar picioarele lipite între ele. Mâinile trebuie să fie aşezate pe lânga corp. Ridică şoldurile, fără a te împinge în mâini şi contractă în acelaşi timp muşchii abdominali.

Preluat de pe gandul.info

Niciun comentariu: